Bliža se velika noč, zato je bilo treba narediti testno verzijo v Sloveniji (verjetno) najbolj priljubljene različice potice. Recept sem pred leti našel na kulinariki in moram priznati, da po tem receptu vedno uspe. Testo je hitro zgneteno in se ga takoj nadeva z nadevom. Potico damo v model in jo čez noč pustimo vzhajati na ne preveč toplem mestu. Ker potica samo enkrat vzhaja skorja nikoli ne odstopi.
Za testo potrebujemo:
60 dag moke,
3 dag kvasa,
2 dl mleka,
14 dag sladkorja,
14 dag masla,
4 rumenjake,
1 vanilijev sladkor,
nastrgano lupinico ene limone,
ščep soli in
malo muškatnega oreščka.
Za nadev potrebujemo:
40 dag orehov,
2 dl mleka (ali še bolje sladke smetane – lahko tudi pol – pol),
25 dag sladkorja (lahko 20 dag),
2 žlici ruma in
sneg iz 2-3 beljakov.
Po želji lahko dodamo še rozine (cca 3 pesti – lahko tudi več).
Ko imamo tako testo kot nadev pripravljena, se lotimo “sestavljanja” potice: