Trikrat pečeno pecivo

Na praznovanju zlate poroke, kamor sva bila povabljena pred dobrim tednom, je bilo poleg ostalega peciva tudi trikrat pečeno pecivo. Izredno sočno in slastno pecivo je bilo seveda treba pripraviti tudi doma. Med kar nekaj recepti s podobnimi imeni in sestavinami sem na Kulinariki izbral ta recept. Sestavine za pekač velikosti cca 25 x 35 cm so naslednje:

Podlaga:

  • 250 g Albert keksov,
  • 250 g masla in
  • 50 ml mleka.

Prvi nadev:

  • 5 jajc,
  • 500 g skute,
  • 150 g sladkorja in
  • 1 vanilijev sladkor.

Drugi nadev:

  • 1000 g kisle smetane
  • 100 g sladkorja.

Najprej se lotimo podlage:

Medtem, ko se podlaga peče, pripravimo prvi nadev.

Ko je podlaga pečena, vzamemo pekač iz pečice in ga damo za vsaj 5 minut na hladno.

Med peko si pripravimo drugi nadev.

Pekač vzamemo iz pečice in ga damo za vsaj 5 minut na hladno.

Trikrat pečeno pecivo vzamemo iz pečice in ohladimo.

En komentar Dodaj komentar

  1. Nevenka Kristan pravi:

    Lušten preprost recept, to gre na jedilnik ta teden 🙂

    Všeč mi je

Komentiraj