Mocarela in paradižnik sta dobra prijatelja. Tokrat sem za kosilo zrezke iz piščančjih stegen napolnil z rezinami mocarele in dodal nekaj na trakove narezanih sušenih paradižnikov. Dodal sem še baziliko in zrezke zavil ter ovil z zorjenim stegnom. Za prilogo sem dodal sladki krompir, korenček in mladi grah. Krompir in korenček sem do polovice skuhal na pari, grah pa samo popekel na maslu, ki sem mu dodal malo sladkorja. Brez zelene solate seveda ni šlo.
Za polnjene piščančje zrezke potrebujemo (za 4 osebe):
- štiri piščančje zrezke,
- 1 zavitek mocarele (120g),
- nekaj sušenih paradižnikov,
- baziliko (svežo ali suho),
- 8 rezin zorjenega stegna (ali pršuta, slanine,…),
- sol.








Če nam kak polnjen zrezek ostane, ga lahko postrežemo tudi drugače. Narezal sem ga na rezine, jih nabodel na palčko za ražnjič in hrustljavo zapekel na olivnem olju. Zraven sem serviral polento s sušenimi paradižniki, nekaj češnjevega paradižnika in paradižnikovo marmelado.
Polnjene zrezke lahko pripravimo tudi iz puranjih prsi. Zraven sem serviral paradižnikovo marmelado in zelenjavo, ki se je pekla skupaj z zrezki v pečici.