Za praznike napečemo več različnih vrst piškotov in peciva in se tako (še bolj kot običajno) razvajamo. Ker cimet povezujemo s prazniki in zimo, so mehki cimetovi keksi kot nalašč za te praznične dni. Priprava je enostavna, rezultat pa nadvse okusen. Recept za te okusne kekse je s kulinarike.
Za teto potrebujemo:
250 g moke,
180 g masla,
120 g sladkorja v prahu,
100 g mletih orehov,
3 žlice mleka,
1 vanilijev sladkor in
pol (do eno žličko) mletega cimeta.
Potrebujemo še nekaj žlic marmelade (sam sem uporabil domačo marelično) in sladkor v prahu za posipanje.
V posoda damo moko, orehe, sladkor v prahu, vanilijev sladkor in cimet.Dodamo še na kocke narezano hladno maslo in mleko.Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo in ga damo na hladno počivati za eno uro.Spočito testo damo na pomokano površino, ga razvaljamo na debelino od 3-4 milimetre in……izrežemo kekse želene oblike. V polovico keksov na sredini izrežemo luknjo.Izrezane kekse damo na peki papir in jih pečemo v pečici, ogreti na 175°C 10 do 12 minut.Pečene kekse ohladimo.V kozici segrejemo marmelado……in z njo premažemo pečene kekse.Na premazan keks damo keks z luknjo in ju rahlo pritisnemo skupaj, da se zlepita.Potresemo s sladkorjem in ponudimo. Pa dober tek!Namesto s keksa z luknjo lahko združimo tudi manjši in večji keks.