Mehki cimetovi keksi

Za praznike napečemo več različnih vrst piškotov in peciva in se tako (še bolj kot običajno) razvajamo. Ker cimet povezujemo s prazniki in zimo, so mehki cimetovi keksi kot nalašč za te praznične dni. Priprava je enostavna, rezultat pa nadvse okusen. Recept za te okusne kekse je s kulinarike.

Za teto potrebujemo:

  • 250 g moke,
  • 180 g masla,
  • 120 g sladkorja v prahu,
  • 100 g mletih orehov,
  • 3 žlice mleka,
  • 1 vanilijev sladkor in
  • pol (do eno žličko) mletega cimeta.

Potrebujemo še nekaj žlic marmelade (sam sem uporabil domačo marelično) in sladkor v prahu za posipanje.

mehki-cimetovi (01)
V posoda damo moko, orehe, sladkor v prahu, vanilijev sladkor in cimet.
mehki-cimetovi (02)
Dodamo še na kocke narezano hladno maslo in mleko.
mehki-cimetovi (03)
Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo in ga damo na hladno počivati za eno uro.
mehki-cimetovi (04)
Spočito testo damo na pomokano površino, ga razvaljamo na debelino od 3-4 milimetre in…
mehki-cimetovi (05)
…izrežemo kekse želene oblike. V polovico keksov na sredini izrežemo luknjo.
mehki-cimetovi (06)
Izrezane kekse damo na peki papir in jih pečemo v pečici, ogreti na 175°C 10 do 12 minut.
mehki-cimetovi (08)
Pečene kekse ohladimo.
mehki-cimetovi (07)
V kozici segrejemo marmelado…
mehki-cimetovi (09)
…in z njo premažemo pečene kekse.
mehki-cimetovi (10)
Na premazan keks damo keks z luknjo in ju rahlo pritisnemo skupaj, da se zlepita.
mehki-cimetovi (12)
Potresemo s sladkorjem in ponudimo. Pa dober tek!
mehki-cimetovi (11)
Namesto s keksa z luknjo lahko združimo tudi manjši in večji keks.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s