Pletene štručke z drožmi

Tokrat sem kruh pripravil v malo drugačni obliki. Sestavine oziroma razmerja so enaka kot pri kruhu iz pražit, tokrat pa sem uporabil manitobo in krušno moko. Dodal sem še semena in po vzhajanju ter raztegovanju testa oblikoval tri pletenice. Testo sem najprej razdelil na tri dele, nato pa iz vsakega dela oblikoval pletenico s tremi prameni. Zjutraj sem 50 gramom droži dodal 50 g moke in 50 ml vode, popoldne pa sem zamesil testo.

Za pletenice potrebujemo:

  • 240 g moke manitoba,
  • 240 g krušne moke,
  • 300 ml vode,
  • 150 g droži in
  • čajno žličko soli.
pletenice (02)
V posodo damo obe vrsti moke in…
pletenice (03)
…dodamo vodo ter…
pletenice (04)
…premešamo. Pustimo počivati pol ure.
pletenice (01)
Lepo mehurčkaste droži….
pletenice (05)
…skupaj s semeni in soljo dodamo k mešanici vode in moke.
pletenice (06)
Zamesimo gladko testo in ga…
pletenice (07)
…pustimo vzhajati dve uri. Vsake pol ure ga raztegnemo s tehniko “stretch and fold”. Lepo vzhajano testo…
pletenice (08)
…razdelimo na tri dele.
pletenice (09)
Vsako tretjino ponovno razdelimo na tri dele.
pletenice (10)
Iz testa naredimo svaljke in …
pletenice (11)
… jih po tri prepletemo…
pletenice (13)
…v pletenice.
pletenice (14)
Vsako pletenico premažemo z vodo in…
pletenice (15)
…pokrite s kuhinjsko krpo vzhajamo na pekaču, pokritem s peki papirjem.
pletenice (16)
Pečico segrejemo na 200°C. Lepo vzhajane pletenice še enkrat premažemo z vodo in jih pečemo 15 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 180°C in pečemo še nadaljnih 15 minut.
pletenice (17)
Pečene pletenice ohladimo in…
pletenice (18)
postrežemo. Pa dober tek!

En komentar Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s