Po kruhu z drožmi sem se lotil tudi peke iz sladkega testa z drožmi. Testo sem pripravil podobno kot za mini potice , le kvas sem zamenjal z drožmi in nekoliko prilagodil količine sestavin.
Za testo potrebujemo:
300 g gladke moke,
100 g ostre moke,
ščepec soli,
80 g droži,
50 g sladkorja,
40 g masla,
1 jajce,
1 žlica ruma,
150 ml mleka.
Najprej zmešamo moko in sol.
Maslo stopimo in zalijemo z mlekom.
K moki dodamo sladkor in droži.
Dodamo še jajce, rum in mleko z maslom.
Zamesimo gladko testo in ga pustimo vzhajati,…
…dokler ne podvoji volumna.
Testo razvaljamo v krog…
…in ga razrežemo na 16 delov.
Na vsak kos testa na širšem delu damo nadev po želji in zvijemo proti ožjemu delu. Testo ob nadevu pri zvijanju malo pritisnemo s prsti.
Oblikovane rogljičke damo na pekač obložen s peki papirjem.
Pekač damo na toplo, da rogljički lepo vzhajajo. Pečico segrejemo na 180°C in rogljičke pečemo 20-25 minut…
…oz. toliko, da lepo porjavijo. Rogljičke pustimo, da se malo ohladijo,…
…nato jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Postrežemo ob kavi ali čaju. Pa dober tek!
3 komentarji Dodaj komentar