Rogljički iz testa z drožmi

Po kruhu z drožmi sem se lotil tudi peke iz sladkega testa z drožmi. Testo sem pripravil podobno kot za mini potice, le kvas sem zamenjal z drožmi in nekoliko prilagodil količine sestavin.

Za testo potrebujemo:

  • 300 g gladke moke,
  • 100 g ostre moke,
  • ščepec soli,
  • 80 g droži,
  • 50 g sladkorja,
  • 40 g masla,
  • 1 jajce,
  • 1 žlica ruma,
  • 150 ml mleka.
rogljicki (01)
Najprej zmešamo moko in sol.
rogljicki (02)
Maslo stopimo in zalijemo z mlekom.
rogljicki (03)
K moki dodamo sladkor in droži.
rogljicki (04)
Dodamo še jajce, rum in mleko z maslom.
rogljicki (05)
Zamesimo gladko testo in ga pustimo vzhajati,…
rogljicki (06)
…dokler ne podvoji volumna.
rogljicki (07)
Testo razvaljamo v krog…
rogljicki (08)
…in ga razrežemo na 16 delov.
rogljicki (09)
Na vsak kos testa na širšem delu damo nadev po želji in zvijemo proti ožjemu delu. Testo ob nadevu pri zvijanju malo pritisnemo s prsti.
rogljicki (10)
Oblikovane rogljičke damo na pekač obložen s peki papirjem.
rogljicki (11)
Pekač damo na toplo, da rogljički lepo vzhajajo. Pečico segrejemo na 180°C in rogljičke pečemo 20-25 minut…
rogljicki (12)
…oz. toliko, da lepo porjavijo. Rogljičke pustimo, da se malo ohladijo,…
rogljicki (13)
…nato jih potresemo s sladkorjem v prahu.
rogljicki (14)
Postrežemo ob kavi ali čaju. Pa dober tek!

3 komentarji Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s