Pred časom sem se lotil kokosovo – ananasovih razpokančkov in ker so prehitro pošli, je pred prazniki bilo potrebno pripraviti še čokoladno različico. Nekateri tej različici rečejo tudi rženi kruhki, katerim so pečeni razpokančki zelo podobni. Na spletu je veliko različnih receptov, sam pa sem uporabil enega starega in že večkrat preizkušenega.
Za čokoladne razpokančke potrebujemo:
200 g sladkorja,
250 g mletih lešnikov,
250 g čokolade v prahu,
3 jajca,
pol zavitka pecilnega praška,
3 žlice ostre moke in
sladkor v prahu.
Če nimamo mletih lešnikov, jih……zmeljemo.V posodo damo vse suhe sestavine……in jih premešamo.Dodamo jajca in……vmešamo gladko maso. Pustimo počivati v hladilniku vsaj eno uro, še bolje pa je, če maso pustimo počivati čez noč.S prsti oblikujemo manjše kroglice in jih povaljamo v sladkorju v prahu……in damo na pekač. Med kroglicami pustimo nekaj prostora, saj se razpokančki malo razlezejo. Pečico segrejemo na 200°C. Pekač z razpokančki damo v pečico, temperaturo zmanjšamo na 150°C in pečemo 20 minut.Ohladimo in postrežemo. Pa dober tek!
Lahko orehe?
Všeč mi jeVšeč mi je
Po moje lahko.
Všeč mi jeVšeč mi je