Buče patišonke so nežnega okusa in kar kličejo, da iz njih pripravimo kakšno juho ali omako. Sam sem nekaj mesa bučke uporabil pri pripravi pastirske pite, iz preostanka pa je nastala okusna gosta kremna juha.
Za juho za dve osebi potrebujemo:
dve manjši bučki,
1 manjšo čebulo,
večji strok česna,
koper,
baziliko,
timijan,
muškatni orešček,
žlico domače vegete,
100 ml mleka,
malo čemaževega pesta in
sesekljan peteršilj.
Čebulo sesekljamo in prepražimo na olju.Bučke olupimo in narežemo na kocke.Ko čebula postekleni, ji dodamo bučke.Malo prepražimo, nato dodamo česen, koper, baziliko, timijan, muškatni orešček in domačo vegeto.Premešamo in malo popražimo.Nato zalijemo z 1-2 dcl vode.Ko bučka postane steklena,……jo s paličnim mešalnikom spasiramo in zalijemo z mlekom.Na koncu dodamo sesekljan peteršilj in malo čemaževega pesta.Postrežemo s popečenimi krušnimi kockami in popraženimi bučnimi semeni. Pa dober tek!