Jagodna marmelada

Jagode so zelo okusen in vsako pomlad težko pričakovan sadež.  Veljajo za zelo zdravo sadje, saj vsebujejo mnoge vitamine in minerale. Jemo jih lahko sveže, zelo dobro se družijo tudi s stopljeno čokolado. Žal pa ne ostanejo dolgo sveže in če hočemo uživati v jagodah tudi pozimi, jih moramo zamrzniti. Še bolje pa je, če iz njih skuhamo okusno marmelado, ki nam bo pozimi narisala nasmešek na obraz.

Sedaj je pravi čas, da si v katerem od nasadov naberemo sveže jagode in si pripravimo marmelado. Da bo vsaj nekaj marmelade dočakalo zimo, sem jo pripravil iz malo večje količine.

Za pripravo marmelade potrebujemo:

  • 3 kg jagod,
  • 2 kg želirnega sladkorja 1:1,
  • 2 stroka vanilije.
20170614_134103467_iOS-2048
Nabrane jagode…
20170614_141036499_iOS-2048
…operemo in očistimo.
20170614_144207104_iOS-2048
Narežemo jih na večje kose, jih damo v posodo…
20170614_144251159_iOS-2048
…in dodamo sladkor.
20170614_144541423_iOS-2048
Premešamo in segrejemo do vrelišča.
20170614_151519897_iOS-2048
Medtem ko se marmelada kuha, si pripravimo vanilijo,…
20170614_141433827_iOS-2048
…kozarce in pokrovčke pa v pečici steriliziramo.

Ko marmelada zavre, jo ob mešanju kuhamo še 5-6minut in nato…

20170614_154752465_iOS-2048
…še vročo napolnimo v kozarčke in pod odejo ohladimo.
20170615_153714246_iOS-2048
Marmelado si postrežemo, kot nam najbolj ustreza. Pa dober tek!

2 komentarja Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s