Prejšnji teden sem pripravil princeske in se v mislih poigraval z idejo, da naslednjič v testo dodam kakav in poskusim pripraviti čokoladno različico. Deževno popoldne je prišlo kar prav in lotil sem se priprave čokoladnih princesk. Recept za paljeno testo sem vzel enak kot zadnjič, edino eno žlico moke sem zamenjal s kakavom. Vanilijevo kremo pa sem zamenjal s čokoladno.
Za testo potrebujemo:
75g moke,
15g kakava (1 žlico),
ščepec soli,
60g masla,
150 ml vode in
2 jajci.
V posodo damo moko, kakav in sol ter……premešamo.V vrelo vodo z maslom vsujemo mešanico moke in kakava……in mešamo, dokler ne dobimo gladkega in svetlečega cmoka.Testo damo v posodo in ga ohladimo do mlačnega.Dodamo jajce in ga vmešamo.Nato dodamo še drugo jajce in……ga vmešamo, dokler testo ni gladko in sijoče.Princeske nabrizgamo na pekač pokrit s peki papirjem in pečemo 30 minut pri 220°C.Princeske ohladimo.
Za kremo potrebujemo:
250ml sladke smetane,
150g čokolade,
50g sladkorja,
50g masla.
Smetano zavremo in dodamo nalomljeno čokolado.Premešamo in dodamo sladkor v prahu. Ko se sladkor raztopi, dodamo še na kocke narezano maslo in premešamo.Princeske prerežemo……in nadevamo s kremo.Posujemo jih s sladkorjem v prahu……in ponudimo. Pa dober tek!