Princesk že dolgo nisem pripravljal. Običajno iz paljenega testa pripravljam eklerje in tudi tokrat sem imel najprej tak načrt. Najprej sem skuhal vanilijevo kremo. Po tem, ko sem pripravil testo, pa sem se odločil, da spremenim obliko in naredim princeske. Poleg s kremo sem potem princeske nadeval še s sladko smetano.
Za paljeno testo potrebujemo:
90g moke,
ščepec soli,
60g masla,
150 ml vode in
2 jajci.
Sestavine za vanilijevo kremo so naslednje:
300ml mleka
60 g sladkorja v prahu
1 žlica moke
2 žlici škroba (Gustin)
1 jajce
1 rumenjak
1 strok vanilije.
Najprej se lotimo vanilijeve kreme:
V posodo damo sladkor, moko, škrob, rumenjak, jajce in nekaj žlic mleka ter……zmešamo.Vanilijev strok razpolovimo in postrgamo semena, jih damo v mleko in počasi segrevamo. Ko je mleko mlačno, dodamo ostale sestavine in ob stalnem mešanju……skuhamo kremo. Odstavimo, pokrijemo s folijo in ohladimo.Za paljeno testo v kozico damo vodo in maslo. Segrejemo, da se maslo stopi in da zavre.Vmešamo moko s ščepcem soli in hitro mešamo, da se naredi lep in svetleč cmok.Testo damo v drugo posodo in ga ohladimo do mlačnega.Vmešamo najprej eno……in nato še drugo jajce.Gladko testo……damo v dresirno vrečko in……nabrizgamo princeske. Pečico segrejemo na 220°C in……princeske pečemo 25 minut. Princeske prerežemo in ohladimo.Nadevamo jih najprej z vanilijevo kremo, nato pa še s sladko smetano, ki smo jo stepli z dvema žličkama sladkorja.Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo. Pa dober tek!
En komentar Dodaj komentar