Za pohode v hribe si rad sam pripravim kruh za sendviče. Po mini kruhkih, ki sem jih nedavno pripravil, sem pri brskanju na Kulinariki naletel na zanimiv recept. Kruh in ocvirki so tako dobitna kombinacija. Recept sem malo priredil, količine sem prepolovil, namesto bele moke pa sem uporabil polovico bele in polovico polnozrnate pirine moke.
Za slastne ocvirkove kolačke potrebujemo:
200g bele moke,
200g polnozrnate pirine moke,
2 jajci,
1/2 kocke kvasa,
150 ml mleka,
1/2 žličke soli,
žličko sladkorja in
150g ocvirkov.
Najprej iz malo mlačnega mleka, kvasa, sladkorja in žlice moke pripravimo kvasec.V posodo damo moko, sol in ocvirke, ki smo jih prepražili.Jajci stepemo in ju dodamo v posodo.Nazadnje dodamo kvasec in……zamesimo testo. Pokrijemo in pustimo vzhajati pol ure.Oblikujemo hlebčke……in jih po želji povaljamo v semenih. Pokrite pustimo……vzhajati še pol ure. Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 25-30 minut. Če naredimo manjše hlebčke, čas peke prilagodimo.Pustimo, da se hlebčki malo ohladijo.Najboljši so dokler so še topli. Pa dober tek!