Ko sem od sorodnikov dobil nekaj svežega čemaža, sem razmišljal, kako ga naj porabim. Za pesto, ki ga običajno delam, ga je bilo premalo. Razmišljal sem, da bi naredil torteline. Domače in sveže testenine so čisto nekaj drugega, kot industrijsko pripravljene, zato se nisem dolgo obotavljal. Lotil sem se testa in nadeva. Čemaž sem uporabil tako v testu, kot v nadevu.
Za testo potrebujemo:
400g moke,
3 jajca,
50g čemaža,
3 čajne žličke olivnega olja,
ščepec soli in
žlico do dve hladne vode.
V tem času pripravimo nadev iz:
150g skute,
20 g čemaža,
20 g parmezana in
žlice olivnega olja.
Omako sem pripravil iz paradižnikove omake (recept je tukaj), kateri sem dodal žlico čemaževega pesta in prekuhal. Torteline sem v osoljeni vreli vodi kuhal okoli tri minute.
En komentar Dodaj komentar