Mini potice sem že večkrat pripravljal. Postopek je enak kot pri potici, priprava ne vzame kaj več časa, ostanejo dalj časa sveže (če jih seveda prej ne zmanjka), so ravno prav velike, da se jih ljudje ne branijo…
Tokrat sem se odločil, da pripravim potice s temnim testom in svetlim nadevom. Malo sem pregledal recepte na spletu in jih malo skombiniral.
Za testo sem uporabil enak recept, kot za “moje” mini potice, s to razliko, da sem dve žlici moke zamenjal z dvema žlicama kakava v prahu. Za nadev pa potrebujemo:
175g kokosove moke,
100ml sladke smetane,
50g sladkorja in
sneg iz 2 beljakov.
Priprava:
Najprej mleko malo segrejemo in dodamo žličko moke, žličko sladkorja in nadrobljen kvas. Premešamo in pustimo, da kvas začne delovati.
V skledo damo moko, sol in kakav v prahu.Dodamo rumenjak, sladkor in limonino lupinico.Prilijemo mleko s kvasom in stopljeno maslo.Zamesimo gladko testo in ga pustimo na toplem vzhajati približno eno uro.Za nadev zmešamo kokosovo moko in sladkor.Prilijemo vrelo sladko smetano in zmešamo.Iz dveh beljakov naredimo trd sneg……in ga vmešamo v kokosov nadev.Testo na tanko razvaljamo…Razrežemo na kvadrate velikosti približno 12 x 10 cm in namažemo z nadevom.Vsak kos testa trdno zvijemo in vstavimo v model. Pustimo vzhajati približno pol ure. Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 20-25 minut. Potice vzamemo iz pečice in jih pustimo še pet minut v modelu, nato jih vzamemo iz modela in ohladimo.Pa dobet tek!
Joj, to pa zgleda nekaj najboljsega.Upam,da mi bo uspelo..
Všeč mi jeLiked by 1 person
Ni kaj težje kot običajna potica. Zagotovo bo uspelo.
Všeč mi jeVšeč mi je