Eklerji za v hribe

Kot sem že v mojem prvem blogu napisal, sem lansko leto postal planinski vodnik. Mnogi se zdaj sprašujete, kakšno povezavo imajo eklerji s tem. Jutri dobiva s kolegom na obisk sotrpine iz vodniškega usposabljanja v Bavšici. Da nam ob pohodu na Peco ne bo padel sladkor v krvi, je bilo treba nekaj pripraviti. Eklerje sem pripravil po receptu s kulinarike, zato tukaj ne bom pisal sestavin. Sam postopek priprave pa je takšen:

20170324_152408883_iOS-2048-oznaka
Moko zmešamo s soljo.
20170324_152928325_iOS-2048-oznaka
Vodo in maslo počasi segrevamo, da se maslo stopi, nato segrevamo do vrelišča, v posodo vsujemo moko s soljo…
20170324_153233579_iOS-2048-oznaka
…in premešamo, da se naredi lepa gladka in  svetleča kepa, ki odstopi od robov posode. Odstavimo in ohladimo.
20170324_153702987_iOS-2048-oznaka
Za vanilijevo kremo segrejemo mleko.
20170324_153826940_iOS-2048-oznaka
V posodi mešamo sladkor, škrob, moko, rumenjak, eno jajce in malo mlačnega mleka…
20170324_154034834_iOS-2048-oznaka
…do gladkega.
20170324_154236312_iOS-2048-oznaka
Vanilijo razpolovimo in postrgamo semena ter jih damo v mleko. Dodamo še pripravljeno zmes in počasi kuhamo…
20170324_155444707_iOS-2048-oznaka
…dokler se krema ne zgosti. Pokrijemo s folijo, da se ne naredi skorja in ohladimo.
20170324_154910904_iOS-2048-oznaka
Stroke vanilije shranemo v sladkor in si tako naredimo domač vanilijev sladkor.
20170324_155645530_iOS-2048-oznaka
V ohlajeno paljeno testo dodamo jajce in zmešamo do gladkega. Dodamo še drugo jajce in spet zmešamo.
20170324_160322243_iOS-2048-oznaka
Testo damo v dresirno vrečko…
20170324_161151750_iOS-2048-oznaka
…in nabrizgamo eklerje. Pečemo pri 220°C 20-25min do zlatorumene barve.
20170324_164613388_iOS-2048-oznaka
Še tople eklerje prerežemo s strani in ohladimo.
20170324_164845820_iOS-2048-oznaka
Vanilijevo kremo damo v dresirno vrečko…
20170324_170240706_iOS-2048-oznaka
…in napolnimo eklerja.
20170324_170440089_iOS-2048-oznaka
Na vodni kopeli stopimo čokolado in žlico olja.
20170324_170925498_iOS-2048-oznaka
Ko je čokolada lepo tekoča…
20170324_171701915_iOS-2048-oznaka
…eklerje pomočimo vanjo in jih ohladimo. Pa dober tek!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s