Že v enem mojih prejšnjih blogov, sem pisal o mini poticah. Obljubil sem, da bom opisal tudi pripravo te okusne sladice. Testo in nadev pripravimo enako, kot za večjo sorodnico mini potičk.
Za 12 mini potic potrebujemo za testo:
- 36 dag moke,
- 50 g sladkorja,
- 2 čajni žlici ruma,
- lupinico neškropljene limone,
- 1 rumenjak ali 1 jajce,
- 30 g masla,
- 12 g kvasa,
- 180 ml mleka in
- ščep soli.
Mleko malo segrejemo in vanj nadrobimo kvas in dodamo malo sladkorja in pustimo. Maslo stopimo. V posodo presejemo moko in sol…


Testo pustimo vzhajati, da se volumen podvoji.
V tem času pripravimo sestavine za nadev:
- 25 dag orehov,
- 60 g sladkorja,
- 1/2-1 čajna žlička cimeta (po okusu),
- 1 dl mleka.

Ko je testo dovolj vzhajano…




Ko so pečene, jih vzamemo iz pečice in jih še pet minut pustimo v modelu…

Ohlajene po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

Recept sem objavil tudi na Kulinariki.
4 komentarji Dodaj komentar