Kruh z drožmi in sladkim krompirjem

Mešani kruh z drožmi, ki sem ga spekel pred časom, je bil zelo dober in ko ga je zmanjkalo, je bilo treba speči novega. Kruh s krompirjem sem že pripravljal, tokrat pa sem v testo dodal sladki krompir, ki sem ga pred tem olupil, skuhal na pari in pretlačil.

Za kruh potrebujemo:

  • 300 g polnozrnate moke,
  • 300 g gladke moke ali manitobe,
  • 1 žličko soli,
  • 1 večji sladki krompir (cca 250g),
  • 100 g droži,
  • cca 100 g semen,
  • 400 ml vode.
kruh-iz-sladkega (01)
Sladki krompir olupimo,…
kruh-iz-sladkega (02)
…narežemo na kocke in skuhamo na pari. Odcedimo (vodo prihranimo) in…
kruh-iz-sladkega (03)
… pretlačimo.
kruh-iz-sladkega (04)
V posodo damo obe vrsti moke in sol.
kruh-iz-sladkega (05)
Dodamo semena,…
kruh-iz-sladkega (06)
…droži in pretlačen sladki krompir. Zalijemo z vodo…
kruh-iz-sladkega (07)
…in zmešamo gladko testo. Pustimo vzhajati 12 ur.
kruh-iz-sladkega (08)
Vzhajano testo…
kruh-iz-sladkega (09)
…prestavimo v namaščen model in pustimo vzhajati uro in pol.
kruh-iz-sladkega (10)
Vzhajan kruh damo v pečico ogreto na 210°C in pečemo 20 minut. Nato temperaturo zmanjšamo na 175°C in pečemo še 30 minut.
kruh-iz-sladkega (11)
Pečen kruh zvrnemo iz modela in zavijemo v krpo ter ohladimo.
kruh-iz-sladkega (12)
Ohlajen kruh narežemo in postrežemo. Pa dober tek!

En komentar Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s