Mesna lazanja

Ohladitev na začetku maja je kar klicala po malo močnejši hrani. V hladilniku je bil še en zavitek testenin za lazanjo, zato je bila odločitev lahka. Za lazanjo za 4 ješče jedce potrebujemo:

Za mesni nadev:

  • 500 g mlete govedine,
  • 2 srednje veliki čebuli,
  • 2 stroka česna,
  • sol,
  • poper,
  • timijan,
  • 2 lovorjeva lista in
  • 1 konzervo pelatov (400 g).

Za bešamel:

  • 2 žlici masla,
  • 2 žlici moke,
  • 1 strok česna,
  • 600 ml mleka,
  • 2 žlici kisle smetane,
  • 1 jajce,
  • sol in
  • muškatni orešček.

Potrebujemo še en zavitek svežih testenin za lazanjo (250 g) in 300 g naribanega sira. Uuporabil sem sir vrste trapist, ki se lepo topi.

Medtem, ko se meso praži, pripravimo bešamel.

Pripravimo si pekač velikosti cca 25 x 35 cm.

Da bodo plasti lazanje čimbolj enakomerne, pred zlaganjem lazanje mesni nadev razdelimo na štiri enake dele, bešamel in sir pa vsakega na pet enakih delov.

Sledi naslednja plast testenin. Postopek ponovimo še dvakrat. Na vrhu naj bo plast testenin, …

Lazanjo pustimo stati približno pol ure, nato segrejemo pečico na 200°C. Pečemo 30-45 minut, nato vzamemo pekač z lazanjo iz pečice, ga pokrijemo z alu folijo in pustimo stati vsaj 10 minut, da se plasti malenkost sesedejo in povežejo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s