Rožički so še eni piškoti iz letošnje praznične peke. Malo drugačni, a zelo okusni piškoti iz rožičeve moke in kakava so enostavni za pripravo, dodatek brusnic pa jim doda piko na i. Tudi ti piškoti so bili kot ajdovi piškoti z rožmarinovo kremo finalisti revije Lisa za Naj piškot leta 2015. Vse finaliste in recepte si lahko pogledate tukaj.
Sestavine za rožičke so naslednje:
125 g moke,
100 g rožičeve moke,
1 jajce,
125 g masla,
50 g sladkorja,
1 vrečka vanilijevega sladkorja,
1 čajna žlička pecilnega praška,
1 žlici grenkega kakava,
vanilijev ekstrakt,
ščepec soli,
pest posušenih brusnic in
50 g sesekljane temne čokolade.
Za obliv potrebujemo:
100 g čokolade (jaz sem uporabil temno in malo mlečne),
40 g masla in
posušene brusnice.
V posodo damo moko, rožičevo moko, kakav v prahu in pecilni prašek.Dodamo še zmehčano in na kocke narezano maslo, vanilijev sladkor,……jajce, vanilijev ekstrakt, naribano čokolado in nasekljane suhe brusnice.Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo in ga damo v hladilnik za najmanj eno uro.Iz ohlajenega testa oblikujemo za manjši oreh velike kroglice, jih sploščimo in s kazalcem naredimo luknjico za nadev. Pečico segrejemo na 180°C in……rožičke pečemo 10 minut. Piškote ohladimo.Medtem, ko se piškoti hladijo, na vodni kopeli stopimo maslo in čokolado.Pripravimo si brusnice. Večje razpolovimo.Ohlajene piškote najprej nadevamo s stopljeno čokolado……na sredino dodamo brusnico……ali dve……in prelijemo s čokolado. Pustimo, da se čokolada strdi.Gotove rožičke postrežemo. Pa dober tek!