V jeseni sem šel nekajkrat nabirat gobe in ker je bila bera dobra, sem jih nekaj tudi zamrznil. Tako si lahko sedaj sredi zime popestrim in pripravim kakšno večerjo ali kosilo iz shranjenih dobrot. Tokrat so bili na vrsti puranji zrezki v gobovi omaki. Za prilogo pa sem pripravil bulgur z zelenjavo.
Za gobovo omako potrebujemo:
- cca 500 g gob,
- 1 čebulo,
- 2 stroka česna,
- žlička domače vegete in
- peteršilj.
Čebulo na drobno sesekljamo. Narežemo tudi zmrznjene gobe. Čebulo popražimo na olivnem olju. Ko je čebula prepražena, dodamo gobe in jih nekaj minut pražimo. Medtem nasekljamo česen,… …ki ga poleg domače vegete dodamo, ko so gobe prepražene. Zalijemo z malo vode (ali vina) in omako malo pokuhamo. Dodamo še sesekljan (ali suh) peteršilj… …in kislo smetano ter premešamo. Omako še malo pokuhamo. Pripravimo še prilogo – bulgur z zelenjavo, za katerega potrebujemo:
- 1 manjšo čebulo,
- 2 korenčka,
- 1 papriko
- 100 g graha,
- 1 kavno skodelico bulgurja.










Ko imamo bulgur in gobovo omako pripravljeno se lotimo puranjih zrezkov.




