Že dolgo nisem pripravil krompirjevih ocvrtkov. V mladosti smo to večkrat jedli in odločil sem se, da si to tudi pripravim. Naribanemu surovemu krompirju dodaš jajce in malo moke in to kot bučne polpete spečeš na maščobi. Priprave pa se lahko lotiš tudi drugače…
Za krompirjev “šmorn” s slanino in mocarelo potrebujemo:
2 krompirja,
1 jajce,
1 žličko čemaževega pesta,
3 žlice ostre moke,
cca 100 g slanine,
100 g mocarele,
pol manjše čebule,
čili (po okusu) in
polovico rumene paprike.
Krompir operemo, olupimo……in naribamo.Dodamo jajce, čemažev pesto in moko ter premešamo.Slanino in polovico mocarelo narežemo na manjše kocke……in ju vmešamo v maso.V ponvi segrejemo malo olja in “šmorn” popečemo najprej z ene,……nato pa še z druge strani.Čebulo nalistamo in (po okusu) potresemo s čilijem v prahu (ali papriko). Papriko narežemo na tanke trakce.Na popečen “šmorn” damo čebulo in papriko,……na vrh pa dodamo narezano preostalo polovico mocarele in potresemo z origanom. Pečemo v pečici segreti na 175°C 10-15 minut.Pečen “šmorn” postrežemo z zeleno solato. Pa dober tek!