Testo za pico običajno pripravljam po receptu s kulinarike. Ker so se droži izkazale že v več receptih, sem se odločil, da poskusim tako pripraviti tudi testo za pico. Uporabil sem mešanico pirine polnozrnate in gladke pšenične moke, z rezultatom pa sem zelo zadovoljen. Pripravil sem dve pici, zadnjo tretjino testa pa uporabil na malo drugačen način.
Za testo za pico potrebujemo:
250 g pirine polnozrnate moke,
250 g bele moke,
100 g droži,
1 žličko soli,
malo olja in
cca 250 ml vode.
Najprej zmešamo obe vrsti moke in sol.Dodamo droži in olje ter vodo.Zamesimo gladko testo in ga pustimo vzhajati.Ko se volumen testa podvoji,……ga razdelimo na tri dele. Vsak del testa naoljimo in pokrijemo s folijo za živila.
Prvo pico sem nadeval s pečenim pršutom, papriko in mocarelo.
Testo raztegnemo in……premažemo s paradižnikovo omako.Pico obložimo s pršutom, papriko in……mocarelo. Posujemo z origanom in pečemo na 230°C okoli 15 minut.Pečeno pico razrežemo in……postrežemo. Pa dober tek!
Druga pica je bila obložena s tuno, čebulo, papriko, koruzo, olivami in kaprami.
S paradižnikovo omako premazano testo obložimo s tunino, papriko, olivami, mocarelo, koruzo in kaprami. Pečemo na 230°C okoli 15 minut.Razrežemo in postrežemo. Pa dober tek!
Iz tretjega dela testa sem pripravil spiralne hrenovke in jih ovil s testom.
Testo razdelimo na šest delov.Hrenovke nabodemo na špile za ražnjiče……in jih spiralno razrežemo.Iz testa naredimo slab centimeter debel svaljek in ga spiralno vstavimo v narezano hrenovko.Spiralne hrenovke s testom pečemo pri temperaturi 180°C 20-25 minut.Ponudimo s solato, gorčico, paradižnikom in paradižnikovo marmelado. Pa dober tek!