Jesenski dež in nizke temerature so poskrbele, da se sezona bučk počasi končuje. Vseeno pa sem uspel pripraviti še eno zanimivo jed. Paradižnika je še dosti in pripravil sem si pico z malo drugačnim testom. Seveda jo lahko obložite tudi drugače, sam pa sem se odločil za malo obogateno klasiko – Margerito.
Za “testo” potrebujemo:
1 srednje veliko bučko,
80 g ovsenih kosmičev,
2 jajci,
1 strok česna,
pest peteršilja,
sol in
kajenski poper.
Bučko operemo in……naribamo.Ovsenim kosmičem dodamo sol in kajenski poper ter jih v možnarju malo zdrobimo.V posodo z bučkami damo nasekljan česen, peteršilj, ovsene kosmiče in jajci.Premešamo v gladko zmes……in razprostremo na pekaču pokritem s peki papirjem. Pečemo v pečici ogreti na 175°C 25-30 minut.
Pečeno podlago malo ohladimo. Obložimo jo po želji. Sam sem izbral paradižnik, papriko, čili, kapre in mocarelo.
Narežemo paradižnik, ……papriko in…čili.Mocarelo naribamo.Pečeno podlago namažemo s paradižnikovo omako……in obložimo z nadevom.Potresemo z naribano mocarelo in pečemo 15-20 minut v pečici ogreti na 175°C.Na pečeno pico naložimo liste bazilike in……postrežemo. Pa dober tek!