Danes sem se odločil pripraviti nekaj lahkega. Solate so kot naročene za te vroče poletne dni. Sama zelena solata seveda ne more biti obrok, zato sem jo malo obogatil. Dodal sem ji pol paprike, en paradižnik, pol pločevinke rdečega fižola, koruzo, sir, popečen piščančji file in popražena semena.
Solato operemo in natrgamo.Papriko in….…paradižnik narežemo.Na kocke narežemo tudi sir. Sam sem vzel starano gavdo.Rdeč fižol in……koruzo odcedimo.Semena (sončnična, bučna, lanena, sezamova…) popražimo brez maščobe.Iz piščančjih prsi odrežemo zrezek, ga malo potolčemo in z obeh strani začinimo s soljo, timijanom in origanom.V ponev damo malo olivnega olja in masla ter……piščančji file opečemo z obeh strani.V skledo damo solato, papriko, paradižnik, fižol in koruzo. Dodamo česen, sol, bučno olje in kis ter premešamo.Dodamo na kocke narezan sir in rahlo premešamo.Popečen piščančji file narežemo na trakce……in jih naložimo na solato, servirano na krožnik. Potresemo s popraženimi semeni. Pa dober tek!