Marelična marmelada z rumom

Krofi brez marelične marmelade pač niso ta pravi. Odlično so tudi palačinke nadevane z njo. In ker je zdaj čas marelic, je potrebno skuhati marmelado, da bo kasneje pri roki. Domače je le domače. Rum kot dodatek pa že tako odličen okus še izboljša.

Za pripravo marmelade potrebujemo:

  • 2 kg marelic,
  • 1 zavitek Dr.Oetker Gelfix-a 2:1,
  • 600 g sladkorja in
  • 100 ml ruma (po želji).
20170711_133021156_iOS-1280
Marelice najprej operemo,…
20170711_133745040_iOS-1280
…jim odstranimo koščice in jih razpolovimo.
20170711_134035773_iOS-1280
V posodi zmešamo gelfix in dve žlici sladkorja.
20170711_134146266_iOS-1280
Marelice damo v lonec in jih potresemo z mešanico Gelfix-a in sladkorja.
20170711_134333426_iOS-1280
Premešamo in na močnem ognju ob stalnem mešanju kuhamo, dokler skoraj ne zavre.
20170711_135510838_iOS-1280
S paličnim mešalnikom na hitro zmešamo. Sam imam rajši v marmeladi še koščke marelic, zato ne mešam predolgo.
20170711_135733813_iOS-1280
Dodamo sladkor in mešamo, dokler  ponovno ne zavre. Pustimo vreti 3-4 minute, nato dodamo še rum in premešamo toliko, da alkohol izpari.
20170711_141208761_iOS-1280
V kozarce, ki smo jih v pečici sterilizirali na 120°C vsaj 10 minut, nalijemo še vročo marmelado in jih takoj zapremo. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se počasi ohladi.
20170711_153830135_iOS-1280
Postrežemo na polnozrnatem kruhu z maslom. Pa dober tek!

 

3 komentarji Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s