Priprava kuskusa je hitra in enostavna, z raznimi dodatki pa lahko ustvarimo različne okusne jedi. Mogoče se bo komu kombinacija rozin in kuskusa zdela nenavadna, pa vam povem, da je jed zelo okusna. Dodatek kajenskega popra pa enostavno prilogo dvigne še nivo višje. Lahko bi rekli, da je zelenjavna omaka priloga kuskusu.
Za zelenjavno omako potrebujemo:
- 1 srednje veliko bučko,
- 2 korenčka,
- 1 papriko,
- pol manjše čebule,
- 1 konzervo pelatov ali dva sveža paradižnika,
- cca 100g kuhane čičerike,
- origano,
- bazilika,
- sol in (kajenski) poper.




Če imamo svež domač paradižnik, mu olup na vrhu prerežemo, ga za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, ga olupimo in nasekljamo na kockice. Ker domačega paradižnika še nimam, sem uporabil pelate iz konzerve in jih nasekljal na manjše kose.






Za kuskus s rozinami potrebujemo:
- 100g kuskusa,
- cca 40g (eno pest) rozin,
- 1/4 čebule,
- sol,
- peteršilj, origano in
- 150ml vode.






