Pri pripravi gibanice med tednom, sta mi ostala dva lista vlečenega testa. Razmišljal sem, kako ju porabiti in se spomnil na recept za Prazolio s kulinarike. Ker pa govedine iz juhe nisem imel, sem poskusil iz sestavin, ki sem jih imel doma, pripraviti nekaj podobnega. Za “burek” s porom in bučko potrebujemo:
2 lista vlečenega testa,
1 por,
1 bučko,
1 jajce,
origano, timijan, majaron in
1 žlico domače vegete.
Bučko in por operemo.Por prerežemo in odstranimo ostanke zemlje……in ga narežemo na drobno.Na olju sem por prepražil.Bučke sem narezal……in jih dodal prepraženemu poru. Dodal sem žlico domače vegete, malo origana, timijana in majarona in bučke prepražil ter ponev odstavil, da se zmes malo ohladi.Ko se je zmes malo ohladila, sem dodal jajce in premešal.Nadev sem razporedil po vlečenem testu……in ga zvil v klobčič ter premazal z mešanico olja in vode. Damo v pečico zagreto na 200°C.“Burek” sem pekel 30 minut. Vsakih 10 minut sem ga premazal z mešanico olja in vode.Pa dober tek!
Sledim 🙂 Bravo, res. Z veseljem prebiram tvoj blog, se slinim, se zbrcam s kavča,…:))…nadaljuj 😉
Všeč mi jeVšeč mi je
Hvala, Lidija
Všeč mi jeVšeč mi je