Včasih nam zmanjka idej, kaj bi skuhali za kosilo ali večerjo, saj lahko sestavine kupimo (skoraj) v kateremkoli letnem času in imamo včasih že vsega zadosti. Razmišljal sem, kaj naj si skuham in v hladilniku našel šampinjone, ki so mi ostali od včeraj. Malo sem pobrskal po spletu in iskal ideje in se odločil za nekaj novega.
Za lahko kosilo sem si pripravil čebulne obročke polnjene s šampinjoni in sirom. Za šest čebulnih obročkov sem uporabil:
6 večjih šampinjonov,
pol večje čebule,
100g sira (gavde),
1 jajce,
peteršilj,
1 strok česna,
pol žličke domače vegete,
sol in poper po okusu.
Čebulo sem narezal na dober centimeter debelo……in ločil obročke.Preostalo čebulo sem sesekljal,……ravno tako šampinjone.Čebulo sem prepražil, dodal šampinjone in domačo vegeto in jih prepražil.Ko je tekočina izparela, sem dodal peteršilj in česen, prepražil toliko, da je česen zadišal in dal na stran, da se malo ohladi.Medtem sem naribal sir.Ko se je masa ohladila, sem dodal jajce in polovico sira.Čebulne obročke sem dal v ponev……jih nadeval z nadevom in potresel s sirom.Pekel sem jih 5 minut, nato pa jih prestavil v pečico ogreto na 180°C za 15 minut……da so se lepo zapekli, sir pa stopil. Zraven pa regrat s krompirjem. Pa dober tek!