Po včerajšnji Peci, je danes prišel dan za počitek. Počitek vsaj kar se miganja tiče, sem se pa zato odločil za pripravo malo drugačnega nedeljskega kosila. Današnji jedilnik: cvetačna juha, puranji zrezki z zelenjavno omako, “Hasselback” krompirjem in popečeno polento, zelena solata. Količine sestavin za zelenjavno omako so za 6 oseb, za ostalo pa za 3 osebe.
Popečena polenta:
- 80g polente,
- 1,5dcl vode,
- 2 posušena paradižnika,
- sol.
Cvetačna juha:
- manjša cvetača,
- pol čebule,
- žlička domače “vegete”,
- 2 dcl mleka.
“Hasselback krompir”:
- 3 krompirji,
- 3 žlice olja,
- žlička timijana,
- sol.
Puranji zrezki:
- 3 puranji zrezki,
- origano,
- sol.
Zelenjavna omaka:
- 1 čebula,
- 2 korenčka,
- 1 paprika
- pol bučke,
- 250g šampinjonov,
- malo cvetače,
- konzerva pelatov (400g),
- mala konzerva graha (200g),
- konzerva stročjega fižola (400g) ,
- mala konzerva koruze (200g),
- sol in poper.
Najprej sem se lotil priprave polente.



Za cvetačno juho nasekljamo pol čebule, cvetačo očistimo in narežemo na manjše kose, malo cvetače pustimo za zelenjavno omako.


Ko je cvetača prepražena zalijemo z mlekom in vodo in kuhamo, dokler cvetača ni mehka.

Za zelenjavno omako najprej čebulo, papriko, korenček, bučko in šampinjone narežemo na manjše kose.













Postrežemo z zeleno solato. Pa dober tek!
P.S.: Zelenjavno omako, ki nam ostane, lahko uporabimo za tortilje, preliv za testenine ali rižoto.
En komentar Dodaj komentar