Recept je povzet po enem od neštetih receptov za Sacherjevo torto, količine pa prilagojene za 6 okusnih srčkov.
Za pripravo biskvita potrebujemo:
70g masla,
70g čokolade,
70g moke,
70g sladkorja,
3 jajca,
1 zavitek vanilijevega sladkorja,
1/2 zavitka pecilnega praška.
Za premaz in obliv pa:
3 žlice marelične marmelade,
100g čokolade,
2 žlici olja.
Priprava:
Najprej jajca ločimo in iz beljakov in ščepca soli naredimo sneg. Moko presejemo s pecilnim praškom.
Maslo in čokolado stopimo nad vodno kopeljo in……dodamo sladkor ter vanilijev sladkor in premešamo.V rahlo ohlajeno maso vmešamo rumenjake (enega po enega).Dodajamo sneg in moko pomešano s pecilnim praškom ter z žlico……narahlo zmešamo.Maso damo v model obložen s peki papirjem in damo……v pečico segreto na 175°C. Pečemo 30 minut.Biskvit vzamemo iz modela, ga ohladimo in prerežemo po višini.Iz obeh delov biskvita izrežemo po 6 srčkov.Marelično marmelado segrejemo,……da lažje premažemo in zlepimo srčke.Čokolado in olje stopimo nad vodno kopeljo in……srčke oblijemo. Po želji postrežemo s stepeno sladko smetano.