Čokoladni mufini iz beljakov

Pri peki krofov nam vedno ostanejo beljaki in se sprašujemo, kako jih porabiti. Malo sem brskal po Kulinariki in našel recept za srnin hrbet, ga malo priredil in spekel mufine. Sestavine so naslednje:

  • 4 beljaki,
  • 100g masla,
  • 90g sladkorja,
  • 100g čokolade in
  • 100g moke.
20170304_071136019_ios-2048
Sestavine za mufine
20170304_071455873_ios-2048
Najprej iz beljakov naredimo trd sneg.
20170304_072007161_ios-2048
Sladkor in maslo penasto umešamo.
20170304_072010731_ios-2048
Čokolado stopino nad vodno kopeljo.
20170304_073216067_ios-2048
Naprej premešamo čokolado in sladkor z maslom, nato dodamo sneg in nazadnje moko.
20170304_073848904_ios-2048
Napolnimo modelčke za mufine in pečemo v pečici ogreti na 200°C 25minut.
20170304_081039731_ios-2048
Pa dober tek!

En komentar Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s