Triglav s Pokljuke

Že četrtič sem kot vodnik sodeloval na pohodu našega planinskega društva na Triglav. Tokrat smo trije vodniki na vrh spremljali 23 udeležencev. Trinajst izmed njih je prvič stopilo na naš najvišji vrh. Prenočišče smo imeli rezervirano na Planiki, zato je bila ta koča pod Triglavom naš prvi cilj. Plan je bil, da v primeru ugodnega vremena še isti dan “osvojimo” naš najvišji vrh, naslednji dan pa se vrnemo v Krmo.

Naš pohod smo začeli na Rudnem polju na Pokljuki…

Ker se je vreme poslabšalo, smo misel na vzpon na Vrh Triglava za ta dan opustili in počivali na Planiki. Nekateri smo šli na krajši pohod do Kredarice, ostali pa so v koči in njeni bližnji okolici počivali in nabirali moči. Po večerji smo šli v sobe in se spravili k počitku, saj smo morali zgodaj na pot proti vrhu Triglava.

Pred odhodom v dolino smo si malo odpočili, se okrepčali in odžejali. Polni vtisov smo pospravili svoje stvari v nahrbtnike in se pripravili na vrnitev v dolino.

Lepo preživeta dneva pod našo najvišjo goro sta hitro minila in zadovoljni smo se vračali domov. Posebno zadovoljstvo pa je žarelo iz vseh, ki so na vrh našega očaka stopili prvič. Verjamem, da bo tudi na našem naslednjem pohodu na Triglav kateri izmed njih ponovno z nami.

Podrobnosti s pohoda si lahko pogledate tudi na spletni strani našega planinskega društva.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s