Puranji trakci po kitajsko

Po piščančjih bedrih pred časom sem se spet lotil priprave jedi po azijsko. Če nam primanjkuje časa, je ta hitro pripravljena jed lahko prava rešitev. Seveda lahko namesto puranje mesa uporabite svinjsko ali piščančje, rezultat pa bo podoben, če ne celo boljši. Pri tokratni pripravi jedi sem uporabil:

  • 3 puranje zrezke,
  • 1 por,
  • 1 rdečo papriko,
  • dva manjša čilija,
  • 1 bučko,
  • za dober palec velik kos ingverja,
  • nekaj strokov česna in
  • nekaj žlic sojine omake.
puran-po-azijsko (01)
Ingver in česen olupimo…
puran-po-azijsko (02)
…in narežemo.
puran-po-azijsko (03)
Puranje zrezke…
puran-po-azijsko (04)
…narežemo na trakce.
puran-po-azijsko (05)
V posodo damo puranje trakce, česen, ingver in sojino omako ter vse skupaj mariniramo vsaj pol ure.
puran-po-azijsko (06)
Por temeljito očistimo in narežemo.
puran-po-azijsko (07)
Narežemo tudi bučke, …
puran-po-azijsko (08)
… papriko in …
puran-po-azijsko (17)
…čili.
puran-po-azijsko (09)
V posodo nalijemo olje in ga segrejemo.
puran-po-azijsko (10)
Na segreto olje damo puranje trakce in…
puran-po-azijsko (11)
…jih na hitro popečemo z vseh strani.
puran-po-azijsko (12)
Dodamo por ter ga…
puran-po-azijsko (13)
…malo popražimo.
puran-po-azijsko (14)
Nato dodamo še papriko in čili. Vse skupaj še malo prepražimo.
puran-po-azijsko (16)
Na koncu dodamo še bučke in jih na hitro prepražimo.
puran-po-azijsko (18)
Postrežemo z rižem in zeleno solato. Pa dober tek!

Komentiraj