Piščanec po azijsko

Že dolgo nisem kuhal jedi s pridihom azijske kulinarike. Izbral sem piščančje meso, ki je hitro pečeno in ga z nekaj azijskimi dodatki pripravil malo drugače.

Za piščančja bedra (za dve osebi) po azijsko potrebujemo:

  • 2 piščančji bedri,
  • 2-3 mlade čebule,
  • za dober palec velik kos ingverja,
  • dva stroka česna,
  • 2-3 žlice sojine omake,
  • balzamični kis,
  • 3 krompirje,
  • 1/2 bučke,
  • 1 papriko in
  • peteršilj.
piscanec-malo-drugace (03)
Ingver olupimo…
piscanec-malo-drugace (04)
…in narežemo na palčke.
piscanec-malo-drugace (05)
Piščančja bedra zarežemo.
piscanec-malo-drugace (06)
Mlado čebulo narežemo na kolobarje.
piscanec-malo-drugace (07)
Česen olupimo in narežemo.
piscanec-malo-drugace (08)
V vrečko damo piščančja bedra, ingver, čebulo, česen in dve do tri žlice sojine omake. Premešamo in pustimo v marinadi.
piscanec-malo-drugace (01)
Medtem olupimo krompir, ga narežemo in damo kuhat.
piscanec-malo-drugace (02)
Operemo in narežemo še bučke, papriko in peteršilj.
piscanec-malo-drugace (09)
Bedra vzamemo iz marinade in popečemo na vročem olju.
piscanec-malo-drugace (10)
Ko so bedra na eni strani zapečena, jih obrnemo in zapečemo še z druge strani.
piscanec-malo-drugace (11)
Dodamo ostanek marinade in pražimo nekaj časa.
piscanec-malo-drugace (12)
Bedra damo v pečico, da se prepečejo, v ponev pa damo malo balzamičnega kisa in premešamo.
piscanec-malo-drugace (13)
V drugo ponev damo malo olja in nasekljan peteršilj.
piscanec-malo-drugace (14)
Dodamo na pol kuhan krompir, papriko in bučke.
piscanec-malo-drugace (15)
Vse skupaj popečemo.
piscanec-malo-drugace (16)
Ko je zelenjava hrustljavo zapečena, bedro, zelenjavo in omako postrežemo.
piscanec-malo-drugace (17)
Pa dober tek!

En komentar Dodaj komentar

Komentiraj