Že dolgo nisem kuhal jedi s pridihom azijske kulinarike. Izbral sem piščančje meso, ki je hitro pečeno in ga z nekaj azijskimi dodatki pripravil malo drugače.
Za piščančja bedra (za dve osebi) po azijsko potrebujemo:
2 piščančji bedri,
2-3 mlade čebule,
za dober palec velik kos ingverja,
dva stroka česna,
2-3 žlice sojine omake,
balzamični kis,
3 krompirje,
1/2 bučke,
1 papriko in
peteršilj.
Ingver olupimo……in narežemo na palčke.Piščančja bedra zarežemo.Mlado čebulo narežemo na kolobarje.Česen olupimo in narežemo.V vrečko damo piščančja bedra, ingver, čebulo, česen in dve do tri žlice sojine omake. Premešamo in pustimo v marinadi.Medtem olupimo krompir, ga narežemo in damo kuhat.Operemo in narežemo še bučke, papriko in peteršilj.Bedra vzamemo iz marinade in popečemo na vročem olju.Ko so bedra na eni strani zapečena, jih obrnemo in zapečemo še z druge strani.Dodamo ostanek marinade in pražimo nekaj časa.Bedra damo v pečico, da se prepečejo, v ponev pa damo malo balzamičnega kisa in premešamo.V drugo ponev damo malo olja in nasekljan peteršilj.Dodamo na pol kuhan krompir, papriko in bučke.Vse skupaj popečemo.Ko je zelenjava hrustljavo zapečena, bedro, zelenjavo in omako postrežemo.Pa dober tek!
En komentar Dodaj komentar