Pirin kruh na kvadrat

Po kar nekaj hlebčkih kruha sem se po dolgem času odločil speči kruh brez gnetenja v modlu. Nekaj let sem pekel takšen kruh s suhim kvasom, sedaj pa namesto kvasa uporabljam droži. Pogled po omari z moko se mi je ustavil na polnozrnati pirini moki, kateri sem dodal še nekaj pirinih kosmičev in nastal je rahel in okusen kruh.

Za kruh potrebujemo:

  • 500 g polnozrnate pirine moke,
  • 100 g pirinih kosmičev,
  • 150 g drožnega nastavka,
  • 1 žličko soli in
  • 500 ml vode.
pirin-kruh (01)
V posodo najprej damo moko in kosmiče.
pirin-kruh (02)
Dodamo sol in droži ter…
pirin-kruh (03)
…dolijemo vodo. Z žlico na hitro premešamo…
pirin-kruh (04)
…v gladko testo in ga na kuhinjskem pultu pustimo vzhajati čez noč.
pirin-kruh (05)
Vzhajano testo zjutraj…
pirin-kruh (06)
…prestavimo v rahlo namaščen model, ki ga damo v hladilnik.
pirin-kruh (07)
Po 7-8 urah vzamemo model iz hladilnika in ga damo v pečico segreto na 210°C. Po 15 minutah peke, temperaturo zmanjšamo na 175°C in pečemo še 30 minut.
pirin-kruh (08)
Pečen kruh zvrnemo iz modla in ohladimo.
pirin-kruh (09)
Narežemo…
pirin-kruh (10)
…in postrežemo.
pirin-kruh (11)
Pa dober tek!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s