Sirni “burek” z zelenjavo

Bučke lahko pripravimo na mnogo načinov. Že pred časom sem pripravil burek s porom in bučko, tokrat pa sem dodal še več zelenjave, skuto in kislo smetano. Skuta je naredila burek še okusnejši in hitro pripravljena jed je še bolj hitro izginila.

Za 4 “bureke” potrebujemo:

  • vlečeno testo (4 liste),
  • 1 por
  • 1 bučko,
  • 1 papriko,
  • 200g šampinjonov,
  • 500g skuto,
  • 200g kisle smetane,
  • 1 jajce,
  • začimbe,
  • sol in poper.
20170707_143722962_iOS-1280
Najprej si pripravimo zelenjavo.
20170707_144121533_iOS-1280
Narežemo por,…
20170707_144645640_iOS-1280
…bučke,…
20170707_145036595_iOS-1280
…šampinjone in…
20170707_145444843_iOS-1280
…papriko.
20170707_144345594_iOS-1280
Najprej na olivnem olju prepražimo por.
20170707_144722653_iOS-1280
Dodamo bučke, jih prepražimo in…
20170707_145151852_iOS-1280
…jim dodamo šampinjone.
20170707_145500050_iOS-1280
Nazadnje dodamo še papriko in vse skupaj še malo prepražimo.
20170707_145800152_iOS-1280
Začinimo po okusu. Sam sem dodal marajon, origano, petešilj, sol in (kajenski) poper.
20170707_161219339_iOS-1280
V posodi zmešamo skuto, kislo smetano in jajce.
20170707_161800603_iOS-1280
Vlećeno testo navlažimo z vodo in oljem.
20170707_162016426_iOS-1280
Približno dve tretjini testa premažemo s skuto…
20170707_162158360_iOS-1280
…in potresemo s prepraženo zelenjavo.
20170707_162255662_iOS-1280
Zvijemo v zavitek,…
20170707_163752992_iOS-1280
…ki ga zvijemo v polžka ali samo prepognemo. Premažemo z mešanico olja in vode. Damo v pečico segreto na 200°C in pečemo 30 minut. Vsakih deset minut premažemo z oljem in vodo.
20170707_171800476_iOS-1280
Pustimo, da se malo ohladi in postrežemo. Okusni so tudi hladni.
20170707_175041346_iOS-1280
Pa dober tek!

En komentar Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s