Bučke lahko pripravimo na mnogo načinov. Že pred časom sem pripravil burek s porom in bučko, tokrat pa sem dodal še več zelenjave, skuto in kislo smetano. Skuta je naredila burek še okusnejši in hitro pripravljena jed je še bolj hitro izginila.
Za 4 “bureke” potrebujemo:
vlečeno testo (4 liste),
1 por
1 bučko,
1 papriko,
200g šampinjonov,
500g skuto,
200g kisle smetane,
1 jajce,
začimbe,
sol in poper.
Najprej si pripravimo zelenjavo.Narežemo por,……bučke,……šampinjone in……papriko.Najprej na olivnem olju prepražimo por.Dodamo bučke, jih prepražimo in……jim dodamo šampinjone.Nazadnje dodamo še papriko in vse skupaj še malo prepražimo.Začinimo po okusu. Sam sem dodal marajon, origano, petešilj, sol in (kajenski) poper.V posodi zmešamo skuto, kislo smetano in jajce.Vlećeno testo navlažimo z vodo in oljem.Približno dve tretjini testa premažemo s skuto……in potresemo s prepraženo zelenjavo.Zvijemo v zavitek,……ki ga zvijemo v polžka ali samo prepognemo. Premažemo z mešanico olja in vode. Damo v pečico segreto na 200°C in pečemo 30 minut. Vsakih deset minut premažemo z oljem in vodo.Pustimo, da se malo ohladi in postrežemo. Okusni so tudi hladni.Pa dober tek!
En komentar Dodaj komentar