Frtajla z divjimi šparglji

Frtajla je ime za vrsto jedi iz mlade zelenjave oz. zelišč, jajc, mleka in moke. Uporabite lahko praktično karkoli zelenega (in užitnega) zraste na vrtu. Jaz sem z Br’stovske šparglijade prinesel divje šparglje in čeprav smo že na Krasu uživali v tej preprosti a okusni jedi, sem jo pripravil tudi doma. Za frtajlo za 3 osebe potrebujemo:

  • 1 šopek divjih špargljev,
  • približno 50g slanine,
  • 6 jajc,
  • 1 dcl mleka in
  • 1 zvrhano žlico moke.

Špargljem najprej odlomimo oleseneli del in jih nalomimo na par centimetrov dolge koščke. Jajca, mleko in moko zmešamo v gladko maso.

20170404_130040463_iOS-2048
Vršičke špargljev prihranimo.
20170404_130036781_iOS-2048
Slanino na malo olja popečemo in dodamo koščke špargljev. Pražimo kakšno minuto ali dve.
20170404_130227445_iOS-2048
Dodamo jajčno zmes…
20170404_130331302_iOS-2048
…in jo pečemo samo tako dolgo, da ostane še malo tekoča. Dodamo še vršičke špargljev in jih vmešamo.
20170404_130558232_iOS-2048
Serviramo in dekoriramo z nekaj vršički. Zraven ponudimo regrat ali drugo pomladansko solato. Pa dober tek!

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s