Pomlad, na pragu katere smo, sicer ni pravi letni čas za bučke. Ker pa jih imajo v trgovinah skoraj vedno, si lahko to okusno jed pripravimo kadarkoli želimo. Zraven ponudimo zeleno solato in kosilo ali večerja je hitro pripravljena. Kar med tednom, ko nas lovi čas (in po prihodu iz službe praskamo skupaj minute pred novimi obveznostmi), vedno prav pride. Za 8 bučnih polpetov (lahko kosilo za dve osebi) potrebujemo:
- 1 srednje veliko bučko,
- 50g ovsenih kosmičev,
- 50g pirinih kosmičev,
- 1 jajce,
- 50 g sira,
- žlička kurkume,
- pol žličke kajenskega popra,
- peteršilj,
- origano,
- 2 stroka česna in,
- sol.
Zraven ponudimo tatarsko omako, ki jo pripravimo iz par žlic kisle smetane, malo soli, peteršilja in malo belega vina.













