(Pred)Pustni krofi

V pustnem času je pač treba speči krofe ali krape, kot jim pravimo po koroško. Za prvo peko krofov letos sem si izbral recept s Kulinarike. Le namesto dvanajstih sem naredil dvajset krofov. Ker doma nimam kruhomata, kot veleva recept, sem se dela lotil na roke. Zagrel sem mleko, nadrobil kvas in dodal sladkor in vanilijev sladkor. V drugo skledo sem dal moko, sol, rum, rumenjake, olje, limonino lupinico in kislo smetano.

20170217_161534042_ios-2048
Obe posodi preden sem začel mešati…
20170217_161901541_ios-2048
… s kuhalnico in kmalu je nastalo…
20170217_163430523_ios-2048
…testo.
20170217_170744475_ios-2048
Testo sem pustil vzhajati kakšne pol ure…
20170217_171833965_ios-2048
…nato pa naredil kroglice in jih pustil vzhajali 15 minut na eni in 15 minut na drugi strani.
20170217_180722078_ios-2048
Vzhajane krofe sem pekel tri minute pokrite in tri minute odkrite.
20170217_181826355_ios-2048
Ko so se malo ohladili, sem jih napolnil z marmelado…
20170217_185430837_ios-2048
…in potresel s sladkorjem v prahu. Dober tek!

 

8 komentarjev Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s