Sirov burek

Burek si ponavadi kupimo, ko želimo nekaj na hitro pojesti in nimamo časa za pripravo jedi. Pred časom sem pripravil sirni burek z zelenjavo in videl, da priprava pravzaprav ne zahteva dosti časa (sploh če vlečeno testo kupimo). Za sirni burek potrebujemo:

  • 500 g skute,
  • 1 lonček kisle smetane (200 ml),
  • 1 jajce,
  • sol,
  • 6 listov vlečenega testa,
  • 2 žlici olja in
  • malo vode.
skutni-burek (1)
Skuto nadrobimo,…
skutni-burek (2)
…ji dodamo kislo smetano in jajce ter…
skutni-burek (3)
…premešamo.
skutni-burek (4)
Vlečeno testo premažemo z mešanico olja in vode.
skutni-burek (5)
Dve tretjini testa na tanko namažemo s skuto in…
skutni-burek (6)
…in zvijemo.
skutni-burek (7)
Prepognemo (ali zvijemo v polžka) in premažemo z mešanico olja in vode. Pečico ogrejemo na 200°C in burek pečemo 20-25 minut. Vsakih 10 minut jih premažemo z mešanico olja in vode.
skutni-burek (9)
Najboljši so še mlačni. Pa dober tek!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s